Hamas și Hizballah deschid riscul confruntării cu Israelul

Rachetele Hamas provoacă războiul anti-Israel comandat de generalul Soleimani din Iran

Surse militare DEBKAfile raportează atacuri zilnice din Gaza cu rachete care transformă sitația într-o escaladare a unui război de uzură declarat de trei grupuri extremiste palestiniene, Hamas, Jihadul Islamic și milițiile de rezistență populară, comandate de generalul Qassem Soleimani , șef al Gărzilor Revoluționare iraniene, brațul exterior al Al Qods și comandantul suprem al forțelor iraniene din regiune. 

Sursele noastre arată că ordinul a fost dat luni într-o conversație telefonică care a avut loc cu Marwan Issa Soleimani, comandantul aripii armate a Hamas-Ezz din e al-Qassam. A fost prima conversație directă și telefonică dintre un înalt general Iranian și comandantul Hamas și a fost în mod deliberat evidentă. Iranienii au dorit ca agențiile de informații israeliene și egiptene de spionaj să aibă acces la apelurile telefonice de ieșire din Gaza și să-l audă pe Soleimani cum sprijină pe deplin Iranul la orice acțiune militară împotriva Israelului.

Teheranul și Hizballah libanez sunt dornici de a vedea Israelul prins într-o spirală tot mai mare de tensiuni militare - și nu doar la granița cu Fâșia Gaza, dar la un moment dat, și cu fronturile de război din Liban și Siria . În prezent, aceștia nu sunt în căutarea pentru o conflagrație globală, ci vor să supună Israelul la un război înfricoșător de uzură, după modelul rachetelor lansate de palestinieni  noapte după noapte, în Fâșia Gaza. 

Un fel de tortură  chineză cu picătura de apă, această campanie își propune să tortureze Israelul, și pe măsură va crește treptat. Nu contează dacă sunt inexacte și nu fac rău Israelului. De fapt, una dintre rachete trase miercuri seara a explodat într-o școală a UNRWA în Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza, distrugând o sală de clasă. 

Amenințarea generală a israelienilor de răzbunare pentru rachetele lansate continuă prin a bombarda depozitele de armament a Hamas. Hamas și Jihadul islamic sunt pe deplin pregătiți pentru o escaladare majoră a războiului, cu certitudinea că Iranul și Hizballah îi vor sprijini.

Avansul influenței militare iraniene în Siria

Qassem Soleimani trimite căteva mii de soldați din Irak până la granița dintre Liban și Israel

Misiunea pe care șeful iranian revoluționar al Al Qods, generalul Qassem Soleimani a încredințato lui Khazali și milițiilor sale, Asaib Ahl al-Haq (Liga Credinciosilor), întruchipează succesul Iranului în a cuceri marea ambiție a unui coridor din Irak până la coasta mediteraneană.

Conform acestei misiuni, șeful miliției sa instalat de-a lungul frontierei libanezo-israeliene la 2 decembrie, pentru a avea o vedere mai de aproape a orașelor de graniță a Israelului.

Soldații și-au urmat traseul de trecere spre Siria din Irak, de joi, 30 noiembrie. Prima lor oprire a fost la sediul lui Soleimani, la est de Abu Kamal. Acolo el a conferit cu șeful Al Qods și personalul său operațional, precum și cu propriii militari care luptau în Siria. Ei au discutat despre modalitățile și mijloacele de transfer de 15.000 de milițieni irakieni în Liban prin Siria și apoi desfășurarea lor în sudul Libanului de-a lungul graniței israeliene.

La 1 decembrie, când aceste probleme au fost rezolvate, Khazali a pornit spre Damasc, escortat de Hizballah într-un convoi blindat puternic. Acolo el sa cuplat cu milițiile sale irakiene Kata'ib Hizballah, coloana vertebrală a Forțelor Mobilizare populare din Irak (UMP). Aceste forțe sunt comandate de către adjunctul lui Soleimani, Abu Mahdi al-Muhandis. Sursele DebkaFile raportează că acest birou a fost stabilit recent și în Damasc, pentru a coordona milițiile șiite din Siria, inclusiv cele din Pakistan și Afganistan într-o campanie concertată împotriva Israelului.

Convoiul militar a lui Khazali a trecut granița din Siria în Liban și sa îndreptat spre Beirut pentru a se întâlni cu liderul Hizballah, Hassan Nasrallah. Cei doi șefi de teroare au decis toate detaliile cu privire la milițiile Assaib Ahl al-Haq din sudul Libanului, care sunt la nordul Israelului, lîngă Galileea. Sursele militare Israeliene raportează că șeful miliției a fost preluat de Hizballah pentru a monitoriza formațiunile militare israeliene peste graniță, în scopul de a asigura poziționarea forțelor sale în Liban.

Convoiul puternic înarmat a parcurs în câteva zile 300 km din Irak pînă în Beirut. Aceasta este distanța pe care forțele iraniene și Hizballah o acoperă din Irak până la Marea Mediterană. Călătoria lui  Khazali sa terminat în sudul Libanului, paralel cu granița de nord a Israelului, după cum se vede pe harta de mai sus.

Comentarii