Hizballah: „următorul război împotriva Israelului va atrage sute de mii de luptători din întreaga lume“

Hizballah: „următorul război împotriva Israelului va atrage sute de mii de luptători din întreaga lume“


Liderul șiit al grupului terorist islamic Hizballah, șeicul Hasan Nasrallah, a avertizat Israelul că dacă atacă Libanul sau Siria „sute de mii“ de luptători arabi și musulmani vor fi gata să răspundă.

„Dușmanul israelian ar trebui să știe că, dacă va lansa un atac asupra Siriei și Libanului, nu se știe dacă lupta va fi limitată doar între Liban și Israel sau Siria și Israel“, a spus Nasrallah.

„Nu spun că țările vor interveni în mod direct; dar ar deschide ușa pentru sute de mii de luptători din întreaga lume arabă și islamică să participe la această luptă, luptători din Irak, Yemen, Iran, Afganistan și Pakistan „, a declarat liderul grupului armat și finanțat de către Iran.

Nasrallah a făcut aceste remarci într-o emisiune de televiziune din buncăr, unde se ascunde după ultimul război împotriva lui Israel din 2006. El a declarat acest lucru pentru a face cunoscută așa-numita „Ziua Ierusalimului“ (Al Quds), un spectacol anual de solidaritate cu palestinienii caracterizat prin marșuri și discursuri împotriva Israelului și a Occidentului.

Așa-numita „Ziua Ierusalimului/ Al Quds“ a fost inventată de regretatul lider Ayatollah-ul iranian Ruhollah Khomeini.

Trupele libaneze, împreună cu luptători șiiți Hizballah din Iran, Irak, Pakistan și Afganistan luptă alături de forțele guvernamentale siriene de a apăra regimul Alawite al președintelui Bashar al Assad.

Rebelii sunniți sirieni, care luptă contra lui Assad, colocvial se referă la Hizballah sau „Hizb Allah“ ca (Partidul lui Allah) sau ca „Hizb Shaytan“ (Partidul lui Satan).

sursa : http://aurora-israel.co.il/hezbollah-en-la-proxima-guerra-contra-israel-participaran-cientos-de-miles-de-combatientes-de-todo-el-mundo/

Comentarii