NETANYAHU și PUTIN în dialogul surzilor

NETANYAHU și PUTIN în dialogul surzilor

Vizita la Moscova pentru discuții cu Putin legate de îngrijorătoarea prezență iraniană în Siria, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a încercat să facă uz de povestea biblică a Esterei și Mardoheu, amintind lui Putin că în urmă cu 2500 de ani Persia (acum Iran) a încercat să anihileze pe evrei și nu a reușit.

"Există acum o încercare de moștenitor al Persiei, Iranul, pentru a distruge țara iudeilor" - a declarat Netanyahu, adăugând că "Iranienii declară cât mai clar posibil și chiar scriu inclusiv pe rachetele lor balistice."

Neimpresionat de această ilustrație, Putin a răspuns că aceste evenimente au avut loc în secolul al 5-lea î.HM. și că "acum trăim într-o lume diferită. Hai să vorbim despre asta acum."

Întâlnirea dintre cei doi lideri a produs un dialog al surzilor: Netanyahu a arătat că dorește să fie reprezentantul (legitim) al propriului popor și dreptul la securitatea statului Israel. 

Așa cum de mai multe ori el a spus, cea mai mare amenințare existențială pentru Israel vine din Iran, în sine, cu amenințările sale constante și în creștere de putere militară și nucleară.

Pe de altă parte, Dictatorul Putin încearcă să mențină legături de prietenie cu regimul iranian, inclusiv prin vânzarea a super-avansatului sistem anti-aeronave S-300-rus, chiar și împotriva obiecțiilor Israelului.

Netanyahu la avertizat pe Putin că nu va accepta ca Iranul să preia locul vacant lăsat de catre Daesh în Siria, și ca regimul iranian să instaleze din ce în ce mai multe infrastructuri puternice în Siria, inclusiv o încercare de a construi un port maritim .

Potrivit lui Netanyahu, Putin a "internalizat" avertismentul ...

Profetic putem vedea că Rusia este capul care va conduce marele atac împotriva Israelului, cu aliatul său principal, Iran și alți proscriși. Atunci când se va întâmpla, nimeni nu știe, putem vedea doar că compunerea imaginii cu cei care vor invada Israelul este din ce în ce mai aproape...

Shalom Israel!!!

Comentarii