Israelul a lansat o nouă alianță cu Grecia, pe fondul instabilității regionale

Israelul a lansat o nouă alianță cu Grecia, pe fondul instabilității regionale 

AJN.- Israel și Grecia, îmbunătățirea relațiilor diplomatice și bilaterale în domeniul apărării, în ultimii ani, odată cu crearea unui nou parteneriat mediteranean, care sa dezvoltat rapid după imersiunea Turciei în Islam.

Cea mai nouă prietenie cu Grecia a înflorit sub diferite guverne, adesea ideologic opuse, și care a fost o dată în mod tradițional ostilă Israelului. Asociația pare a fi imună la schimbările politice din Atena sau Ierusalim, condusă de interesele naționale și preocupările comune cu privire la evoluțiile regionale.

În luna aprilie 2015, Air Force Israelian a efectuat un exercițiu de formare pe o scară largă în Grecia cu elicoptere si cu avioane de transport, prin care echipajele de zbor să câștige experiență valoroasă în teren muntos. 

Acest lucru ajută la formarea Air Force Israeliană să se pregătească pentru o varietate de misiuni, inclusiv posibile operațiuni cu rază lungă. Comandanții IDF au lăudat cooperarea cu Grecia.

Câteva luni mai târziu, elicoptere și avioane de luptă din Grecia au sosit în sudul Israelului, pentru exerciții de pregătire.

Ambele țări fac parte din Triunghiul Energiei, care face referire la extracția petrolului și a gazelor atât din Israel cît și din Cipru, și care vor fi livrate în Europa continentală, prin conducte din Grecia.   


Relațiile dintre Israel și Grecia au fost puternic influențate de relația tensionată dintre Israel și Turcia. Shalom Israel !!!

Comentarii