Hizballah amenință cu "atac nuclear" asupra Israelului

Hizballah amenință cu "atac nuclear" asupra Israelului
Hezbollah leader Hassan Nasrallah addresses Lebanese TV viewers in a speech broadcast Tuesday, February 17, 2016 (screen capture: YouTube)
Liderul terorist vorbește despre un război major în Orientul Mijlociu

Hizballah este unul dintre principalii inamici ai lui Israel. Considerat un grup terorist, aceștia sunt în mod oficial un partid politic din Liban, care are o aripă militară. Șeful, Hassan Nasrallah, a apărut din nou în mass-media în această săptămână a face amenințări la adresa statului evreu.

El a spus că ar putea lansa un atac asupra depozitelor de zăcăminte de gaze din Haifa, în nordul Israelului, provocând pagube și victime în număr similar cu un atac nuclear.

Într-un discurs difuzat pe internet, Nasrallah a zis : "Ar fi la fel ca o bombă nucleară. Am putea spune că Libanul are acum o armă nucleară, deoarece orice rachetă care poate ajunge la aceste rezervoare ar crea același efect ca o bombă nucleară ".

Amenințarea din partea Hizballah vine într-un moment de mare tensiune în Orientul Mijlociu. Aliat al Rusiei, grupul terorist a acuzat Israelul de încercarea de a răsturna pe Președintele  sirian Bashar Assad. De asemenea, a criticat țările arabe care au relații bune cu Israelul.

În același discurs, Nasrallah a acuzat Turcia, cât și Arabia Saudită că a încercat să provoace un conflict major. "Ei sunt gata ca întreaga regiune să iasă la război ... doresc să continue războiul și să distrugă țara."

Potrivit liderului Hizballah, Israel atinge obiectivele dorite. El a cerut aliaților săi - Rusia și Iran - "de a nu lăsa" statul islamic, Frontul al-Nusra, SUA, Arabia Saudită și Turcia să ocupe Siria.

Amenințarea cu  începutul unui al treilea război mondial  a fost deja făcută recent de către Iran și Rusia.

Guvernul israelian a reiterat că nu are nimic de a face cu acțiunile Statelor Unite și a aliaților săi pe teritoriul sirian. Ministrul de Protecție a Mediului din Israel, Avi Gabai, a declarat presei ca a planificat să mute de mult stocarea gazelor utilizat în rafinarea petrolului, in desertul Negev din sudul Israelului. Acum va fi accelerată mutarea.

Trimisul Israelului la ONU, Danny Danon, cere ca șeful Ban Ki Moon să condamne amenințările lui Nasrallah "Tăcerea este inacceptabilă".

"Atunci cand un grup terorist amenință cetățeni a unei țări, tăcerea este inacceptabilă".

Danon a numit prezența Hizballah de-a lungul graniței de nord a Israelului cu Libanul o încălcare flagrantă a rezoluției 1701 a ONU, prin care se solicită ca  în zona de frontieră să fie liberă de personal armat.

"Hizballah a ajuns în sudul Libanului ca o fortăreață militară, astfel încât poate trage fără discriminare împotriva populației civile din Israel, ceea ce face o crimă de război", a spus el, referindu-se la Rezoluția 1701.
Liderul Hizballah, Hassan Nasrallah se adresează telespectatorilor libanezi într-un discurs difuzat marți 17/2/2016 (captura de ecran: YouTube)

Accesați linkul :https://www.youtube.com/watch?v=Hci7ri0jN3A

Accesați linkul https://www.youtube.com/watch?v=CDIhx0AOntg

Discursul lui Nasrallah de marți a provocat consternare pe scară largă în Israel în legătură cu amenințarea specifică împotriva uzinei chimice din Haifa, și a atras promisiuni de la oficiali guvernamentali că vor  muta rezervorul de amoniac în sudul Israelului.

"Asta ar fi la fel ca o bombă nucleară, și putem spune că Libanul are acum o bombă nucleară, deoarece orice rachetă care poate ajunge la aceste rezervoare, este capabilă de a crea un efect de bombă nucleară", a spus Nasrallah, adăugând că Hizballah a pierdut mulți dintre oamenii săi în războiul civil sirian, dar a continuat să/și crească capacitatea militară.

Hizballah, care a făcut un război cu Israelul în 2006, nu a fost desemnat ca un grup terorist de ONU.   Shalom Israel !!!

Comentarii