Israel. Alertă maximă și prezență militară la granița cu Libanul

Israel. Alertă maximă și prezență militară la granița cu Libanul
AJN.- După detonarea unei bombe asupra unei patrule israeliane în Har Dov, organizația Hizballah și-a asumat responsabilitatea pentru atac, care nu a provocat victime sau vătămări. 

Forțele de Apărare Israeliene mențin cel mai înalt nivel de alertă în zona, bănuind că Hizballah va încerca să se răzbune pentru moartea lui Samir Kuntar.

La începutul acestei săptămâni, organizația șiită libaneză Hizballah a intenționat să răzbune moartea unuia dintre liderii săi, Samir Kuntar, atribuită Israelului. Cu toate acestea, atacul - prin detonarea unui exploziv asupra unei patrule a armatei israeliene în Har Dov - nu a produs leziuni sau victime. Israel a răspuns cu foc de artilerie.

Autoritățile și forțele armate israeliene cred că Hizballah va reîncerca un act de răzbunare "preț de sânge" pentru moartea lui Kuntar. Prin urmare, armata menține cel mai înalt nivel de alertă de a lungul frontierei cu Libanul.

Israelul descurajează prin reprezența trupelor sale de-a lungul frontierei, citează portalul de știri " Walla " și spune că armata trebuie să fie pregătită pentru orice încercare de a acționa împotriva Hizballah în zona, care ar încerca chiar să răpească soldați israelieni. 

Situația politică și de securitate în zonă este foarte tensionată, Hizballah este implicat în combaterea autodenominatului "stat islamic", în Siria, tensiunile dintre Iran și Arabia Saudită se răspândesc și în alte țări din Orientul Mijlociu.

Unii lideri ai organizației șiite sau lăudat în ultimele zile, în toate mass-media spunănd că luptătorii săi au reușit să se sustragă de la sistemele de informații militare israeliene și au reușit plasarea unui dispozitiv asupra unui "oficial de rang înalt al Mossad", care patrula în zonă. Nici o sursă oficială din Israel nu a confirmat aceste afirmații, autoritățile au considerat ca o amenințare serioasă și credibilă, și, prin urmare o să mențină vigilența și pregătirea de apărare la frontieră. Shalom Israel !!!

Comentarii