Hizballah: Samir Kuntar a fost ucis într-un atac al Israelului asupra Damasc

Hizballah: Samir Kuntar a fost ucis într-un atac al Israelului asupra Damasc
Media arabe, inclusiv postul de televiziune Al Manar organ de propagandă al grupului terorist libanez Hizballah șiită, a raportat că liderul acestei organizații, Samir Kuntar, a fost ucis in timpul unui atac al Forțelelor Aeriene israeliene într-o suburbie din Damasc. 

Potrivit raportului, cel puțin opt persoane au murit în atacul cu bombă, inclusiv un comandant Hizballah care a planificat atacuri împotriva Israelului în Golan Heights.

Ca și în raidurile precedente, Israel menține secretul asupra operațiuni și refuză să se refere la incident.

Potrivit canalului Al Manar, două avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Israel, au intrat în spațiul aerian sirian și au tras patru rachete cu rază lungă pe o clădire de șase etaje în Jarame, la sud de Damasc. Potrivit rapoartelor, atacul la ucis pe Issam Shaalan Farhan, comandantul "Rezistenței Național Siriene în Golan", o organizație care a fost creată pentru a acționa împotriva lui Israel.

Victimele lui Samir Kuntar: "a fost făcută justiția"
Imagen titular
"A fost făcută justiția istorică. Există un judecător ", a declarat Samadar Haran, după aflarea veștii de eliminarea liderului Hizballah, Samir Kuntar, care ia ucis soțul și fiica într-un atac terorist în 1979 în orașul Nahariya, în nordul Israelului.

Kuntar, sa născut intr/o familie libaneză druză, sa alăturat Frontului de Eliberare Palestiniană, și sa  infiltrat în Israel cu o barca de cauciuc împreună cu alți teroriști. Ei au ajuns la malul unei mici localități aproape de Nahariya, și l/au ucis pe polițistul Eliyahu Shahar. Apoi au intrat în casa familiei Haran, unde I/au luat ostatici pe tatăl, Dani, și pe fiica lui de patru ani, Einat, în timp ce mama, Smadar și fiica în vârstă de doi ani, Yael, s/au ascuns în dulap.

Kuntar avea 16 ani, împreună cu cei trei teroriști au luat ostatici pe plajă, din care a rezultat un schimb de focuri cu forțele de securitate israeliene. În acel timp, Kuntar la împușcat și ucis pe Dani Haran și ia zdrobit craniul lui Einat cu patul armei, omorând-o de asemenea. Fiica Yael a fost sufocată de mama ei, care a încercat să o oprească din plâns pentru a nu dezvălui locul unde cei doi au fost ascunși.

Kuntar a fost eliberat într-un schimb de prizonieri între Israel și Hizballah, în 2008, în schimbul pentru soldați israelieni Eldad Regev și Ehud Goldwasser.

"Faptul că el a fost eliberat de către stat, și, eventual, ucis de stat, arată că justiția a fost făcută. În special în lumina faptului că în anii de după eliberarea sa, el a revenit la activități teroriste, la complot și să opereze împotriva noastră ", a spus Haran. "Justiția a fost făcută"

"A fost deosebit de dureros când a fost eliberat. Am petrecut o perioadă foarte dificilă și dureroasă. Pe de altă parte, este important pentru mine ca supraviețuitor, pentru mine asta e foarte israelian și sionist. Și cetatea aceasta, mica Nahariya atacată; a devenit un oraș înfloritor. "

Keren sora lui Dani a spus că reacția familiilor a fost una de satisfacție. "Ei spun că era și timpul. Fiecare caine are ceasul Lui. Sper că acest lucru le va trimite un mesaj celor care ucid evrei în țara lui Israel, sau oriunde în lume. "

Deși Israel oficial nici nu confirmă nici nu neagă că a fost implicat în moartea lui Kuntar, Yoram Shahar, al cărui frate era, ofițer de poliție Eliyahu Shahar, de asemenea ucis în atac a spus că:  "nu am avut nici o îndoială că forțele de securitate israeliene vor ajunge la el. Știam că voi trăi acel timp. "


"Samir Kuntar nu și-a exprimat remușcări pentru acțiunile sale, în ciuda tuturor anilor care au trecut", a spus el. " Shalom Israel !!!

Comentarii