Rusia trimite arme iraniene în Siria încălcând embargoul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite

Rusia trimite arme iraniene în Siria încălcând embargoul

Rusia trimite prin transport aerian, arme iraniene către Siria in ultimele zece zile, a dezvăluit rețeaua de știri Fox News.

Avioanele au fost observate în baza aeriană rusă din Latakia, principalul port al Siriei, sa declarat in raport. Transferurile de arme, care sunt transportate în avioane cargo rusești, au loc de două ori pe zi, în conformitate cu rapoartele din surse de informații occidentale citate de Fox.

Potrivit raportului, transferurile de arme încalcă două rezoluții ale Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care au impus un embargo asupra armelor  Iraniene. 

Zborurile nu au fost înregistrate. Raportul adaugă faptul că comandantul Forței Al Quds, Qassem Suleimani, coordonează transporturile rusești de arme iraniene, împreună cu președintele rus Vladimir Putin și ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

În plus, compania aeriană civilă iraniană Mahan Air, deplasează mii de trupe de la Teheran la Latakia, de mai multe ori pe zi.

Președintele Vladimir Putin și omologul său sirian Bashar Al Assad s/au întâlnit recent la Moscova pentru a discuta despre campania militară în Siria. Aceasta este prima excursie în străinătate efectuată de Assad de la izbucnirea războiului civil în 2011.

Comentarii