Ziua Ispășirii / Yom Kippur

Ziua Ispășirii / Yom Kippur
Resultado de imagem para imagini Yom TeruahPostul de Ziua Ispășirii [Yom Kippur] este observat ca un memorial al ispășirii care la făcut Măntuitorul nostru pentru noi, pe lemnul de pe Golgota. Această zi trebuie să fie respectată ca o zi de Șabat cu post și rugăciune.

 יהוה YaHWeH a vorbit lui Moise şi a zis: „În ziua* a zecea a acestei a şaptea luni, va fi ziua Ispăşirii: atunci să aveţi o Adunare Sfîntă, să vă smeriţi sufletele şi să aduceţi lui יהוה YaHWeH jertfe mistuite de foc.

Să nu faceţi nicio lucrare în ziua aceea, căci este ziua Ispăşirii, cînd trebuie făcută ispăşire pentru voi înaintea lui יהוה YaHWeH Eylohim al vostru. Oricine nu se va smeri în ziua aceea va fi nimicit* din poporul lui. Pe oricine va face în ziua aceea vreo lucrare oarecare îl voi* nimici din mijlocul poporului lui.

Să nu faceţi nicio lucrare atunci. Aceasta este o Lege Veșnică pentru urmaşii voştri, în toate locurile în care veţi locui. Aceasta să fie pentru voi zi de Șabat, zi de odihnă, şi să vă smeriţi sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să țineți Șabat-ul acesta.” [Lev. 23: 26-32]

De abia am mers cu corabia pe marginea insulei şi am ajuns la un loc numit „Limanuri bune”, de care era aproape cetatea Lasea. Trecuse destul de multă vreme, şi călătoria pe mare se făcea primejdioasă, pentru că* trecuse chiar şi vremea „Postului”. De aceea Pavel a înştiinţat pe ceilalţi şi le-a zis: 

„Oamenilor, călătoria văd că nu se va face fără primejdie şi fără multă pagubă, nu numai pentru încărcătură şi pentru corabie, dar chiar şi pentru vieţile noastre.”[Faptele Ap. 27: 8/10]  Shalom Israel !!!

Comentarii