Netanyahu a cerut evreilor francezi să emigreze în Israel

Netanyahu a cerut evreilor francezi să emigreze în Israel
Imagen titular
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a cerut evreilor francezi să emigreze în Israel, după atacul de la un supermarket cașer din Paris, care sa încheiat cu patru membri ai comunității evreiești ucisi de terorismul islamic.

"Statul Israel nu este doar locul spre care va directionati rugăciunile voastre, este de asemenea casa voastra", a spus Netanyahu.

Netanyahu a spus că o echipă ministerială specială se va întâlni în zilele următoare să ia măsuri pentru a încuraja emigrarea evreilor francezi și din alte țări occidentale.

Cei patru Evrei care au fost uciși de terorismul islamic intr-un supermarket cașer din Paris ar putea fi îngropati în Israel, a declarat Canalul 2 de televiziune.

Reuven Rivlin, Președintele Israelului a vorbit cu liderii CRIF, în care a avut loc o reuniune de urgență după crimă barbară de la Paris. "Eu vorbesc nu doar în calitate de președinte al statului Israel, dar si ca poporul evreu ca un întreg", a spus Rivlin.

Cu aproape 600.000 de membri, comunitatea evreiască din Franța este cea mai mare din Europa și  la al treilea loc din lume, dupa SUA și Israel, fiecare cu peste șase milioane de membri.

In ultimii ani, împotriva unor ținte evreiești din Franța, au provocat un număr considerabil de membri ai comunității evreiești sa părăseasca Franța, și care au incept sa trăiasca în Israel.

În discuțiile cu președintele și prim-ministru al Franței, François Hollande și Manuel Valls, Netanyahu le-a cerut să intensifice securitatea centrelor evreiești din Franța și le-a cerut să "loveasca" sursele de finanțare a terorismului.

Israelul va fi reprezentat în marșul împotriva terorismului islamic, care a fost convocat la Paris de ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, în situatia in care prim-ministrul Netanyahu din motive de securitate probabil va participa.

"Din cauza dificultății de a asigura siguranța prim-ministrului într-o ceremonie care are loc astăzi, este imposibil de a merge", decizia a influențat, de asemenea, timpul scurt disponibil pentru a aranja măsurilor de securitate.

Dupa cum se poate vedea online pe canalele tv, pina la urma Netanyahu participa.

Premierul, care a vorbit cu unul dintre ostatici de la supermarket, ar putea participa la o ceremonie, marți, cu comunitatea evreiască franceză care va avea loc la Paris, în cinstea morților din cele mai recente atacuri. 

Aceste evenimente recente arată clar că terorismul este pur și simplu terorism, nu face distincție de sânge și amenință fără discriminare pe toti. Aceste atacuri cântăresc greu în gradul de răspândire a fundamentalismului. Atacuri la ziare, atacuri la supermarket-uri pline de civili nevinovați, care se pregătesc pentru ziua de Shabbat, aceste evenimente omenirea nu le poate tolera.  Shalom Israel !!!

Comentarii