Un soldat israelian căzut noaptea trecută la granița cu Gaza - Iron Dome - Domul de Fier

Fotografie: Nu ne putem imagina câte vieiți au fost salvate  până acum de sistemul de apărare israelian anti-rachetă, Iron Dome (Domul de Fier), dar cu siguranță putem spune că e vorba de foarte multe vieți. Un dezavantaj,  însă, este faptul că succesul Iron Dome-ului a încurajat poate prea mulți dintre noi să ne așteptăm ca necazurile noastre să fie rezolvate de către cele mai avansate forme ale tehnologiei. Acest lucru nu este întotdeauna posibil. Nici un miracol tehnologic nu poate elimina in întregime tunelurile teroriștilor din Gaza. 

Singuare modalitate de a diminua această amenințare diabolică a fost și rămâne trimiterea infanteriei Tzahalului in Gaza,  pentru a descoperi punctele de intrare și de ieșire necunoscute ale acestui labirint subteran al teroriștilor. 
Primul ministru Benyamin Netanyahu si ministrul apărării Moshe Yaalon au decis că a sosit timpul pentru o incursiune pe terenul Fâșiei Gaza, după ce Hamasul a făcut  mai multe încearcări de a infiltra așezări din teritoriul suveran al Israelului și să verse sânge acolo.  Pericolul tunelurilor nu mai putea fi amânat pentru o viitoare confruntare. 

Hamasul este acela care a forțat mâna Israelului.  După ce Iron Dome-ul a încurcat planurile Hamasului de a pulveriza centrul dens al populației Israelului, organizația teroristă a recurs la următoarea ei armă majoră: tunelurile. Israelul a știut despre extensiile tunelurilor labirintice de la răpirea lui Gilad Schalit în 2006, când soldatul israelian fusese răpit printr-unul din acestea.  Dar Israelul a știut de asemenea că pentru acest labirint al teroarei nu există nici un remediu rapid și nedureros. 

Ar fi ușor de criticat de ce nu s-a făcut nimic de ani de zile, dar ne putem imagina care ar fi fost scandalul național sau internațional dacă  Tzahalul ar fi reintrat in Gaza fără o provocare, cum a fost cea din uram bombardări orașelor isreliene cu rachete. Printre orașele bobardate au fost Tel Aviv, Ierusalim, Beer Șeva, Rehovot, Rișon Le-Țion, Așdod, Așkelon, Ofakim, Netivot și Hadera. Teroriști din Fâșia Gaza au încercat apoi atacuri împotriva agricultorilor israelieni din regiune, venind din mare sau prin tuneluri săpate sub graniță. 

Evacuarea populației evreiești din Fâșia Gaza în 2005, împreuna cu retragerea unilaterala a trupelor israeliane din Gaza, a permis Hamasului să investească toate resursele din Gaza în aceste labirinturi subterane fortificate, fără nici o derută.  Odată ce Coridorul Philadelphi a fost abandonat, câteva tuneluri de contrabandă au înflorit nestingherit devenind a rețea masivă a terorismului. Reținerea Fraților Musulmani care se găseau acum la cârma Egiptului, a impulsionat și mai mult construcția tunelurilor monstruoase. 

Ingineri ai Hezbollahului precum și provizii aveau acum curs liber în Gaza, iar Qatar plătea facturile. Hamasul a început în același timp să se bucure și de susținerea Iranului,  deși această susținere ar fi trebuit să încrucișeze scopurile Qatarului.  Hamas a fost răsfățat până la momentul depunerii lui Mohammed Morsi. 

În același timp, Hamasul a hrănit pretenția crizei umanitare din Gaza. S-a auzit un miorlăit jalnic a lor cu privire la lipsa de bani și chiar și a lipsei de ciment pentru  consția locuințelor care au fost distruse în lupte trecute cu Israel. Presiunea făcută Israelului de a "sparge blocada"asupra Fâșiei Gaza a început să accelereze. Israelul a fost chiar forțat să ușureze interdicția pe ciment si materiale de construcții pentru Gaza. 

Acum vedem cu claritate pentru ce au fost folosite aceste materiale. De asemenea, știm unde s-au scufundat contribuțiile colosale solicitate pe plan internațional. Ajutoarele de milioane de dolari primite de Gaza au fost direcționate către construcția unei încurcături de tuneluri subterane destinate numai pentru crimă și răpire și pentru distrugerea statului Israel. 

A venit timpul ca  donatorii străini și guvernele străine, ca organizațiile internaționale începând cu ONU și până la ONG-uri părtinitoare - pentru toți cei care au amplificat și au deplâns halul pretins de Gaza - să se bată cu căință în piept. La urma urmei, toti aceștia au contribuit la dezastru Gazei de astăzi. 

Acest dezastru din Gaza a fost "homemade", dar încurajat în același timp cu aviditate de către multe elemente internaționale. Netanyahu a moștenit acest fapt împlinit în 2009, timp în care nici o soluție facilă nu ar fi fost posibilă. El a trimis trupe în Gaza numai la momentul când nu mai exista altă alternativă. Oameni de stat internaționali trebuie să înțeleagă că acest lucru nu a fost o decizie luată cu ușurință de către un aventurier. 

Sarcina Israelului acum este de a expune și de a distruge fiecare tunel posibil, împreună cu clădirile care se află la vârful tuturor punctelor de origine ale labirintului de terorism subteran.  Pe lângă toate acestea, indiferent de strigăturile ascuțite și antisemite ale protestelor mondiale, trebuie să reconsiderăm politica noastră cu privire la materialele care le-am permite să intre în Gaza și dacă într-adevăr ar trebui să continuăm furnizarea energiei electrice pentru excavatorii de tunel și producătorii de rachete.  (editorial tradus din http://www.jpost.com/Opinion/Editorials/Gazas-tunnels-368367)Nu ne putem imagina câte vieiți au fost salvate până acum de sistemul de apărare israelian anti-rachetă, Iron Dome (Domul de Fier), dar cu siguranță putem spune că e vorba de foarte multe vieți. Un dezavantaj, însă, este faptul că succesul Iron Dome-ului a încurajat poate prea mulți dintre noi să ne așteptăm ca necazurile noastre să fie rezolvate de către cele mai avansate forme ale tehnologiei. Acest lucru nu este întotdeauna posibil. Nici un miracol tehnologic nu poate elimina in întregime tunelurile teroriștilor din Gaza.

Singura modalitate de a diminua această amenințare diabolică a fost și rămâne trimiterea infanteriei Tzahalului in Gaza, pentru a descoperi punctele de intrare și de ieșire necunoscute ale acestui labirint subteran al teroriștilor. 

Primul ministru Benyamin Netanyahu si ministrul apărării Moshe Yaalon au decis că a sosit timpul pentru o incursiune pe terenul Fâșiei Gaza, după ce Hamasul a făcut mai multe încearcări de a infiltra așezări din teritoriul suveran al Israelului și să verse sânge acolo. Pericolul tunelurilor nu mai putea fi amânat pentru o viitoare confruntare. 

Hamasul este acela care a forțat mâna Israelului. După ce Iron Dome-ul a încurcat planurile Hamasului de a pulveriza centrul dens al populației Israelului, organizația teroristă a recurs la următoarea ei armă majoră: tunelurile. Israelul a știut despre extensiile tunelurilor labirintice de la răpirea lui Gilad Schalit în 2006, când soldatul israelian fusese răpit printr-unul din acestea. Dar Israelul a știut de asemenea că pentru acest labirint al teroarei nu există nici un remediu rapid și nedureros. 

Ar fi ușor de criticat de ce nu s-a făcut nimic de ani de zile, dar ne putem imagina care ar fi fost scandalul național sau internațional dacă Tzahalul ar fi reintrat in Gaza fără o provocare, cum a fost cea din uram bombardări orașelor isreliene cu rachete. Printre orașele bobardate au fost Tel Aviv, Ierusalim, Beer Șeva, Rehovot, Rișon Le-Țion, Așdod, Așkelon, Ofakim, Netivot și Hadera. Teroriști din Fâșia Gaza au încercat apoi atacuri împotriva agricultorilor israelieni din regiune, venind din mare sau prin tuneluri săpate sub graniță. 

Evacuarea populației evreiești din Fâșia Gaza în 2005, împreuna cu retragerea unilaterala a trupelor israeliane din Gaza, a permis Hamasului să investească toate resursele din Gaza în aceste labirinturi subterane fortificate, fără nici o derută. Odată ce Coridorul Philadelphi a fost abandonat, câteva tuneluri de contrabandă au înflorit nestingherit devenind a rețea masivă a terorismului. Reținerea Fraților Musulmani care se găseau acum la cârma Egiptului, a impulsionat și mai mult construcția tunelurilor monstruoase. 

Ingineri ai Hezbollahului precum și provizii aveau acum curs liber în Gaza, iar Qatar plătea facturile. Hamasul a început în același timp să se bucure și de susținerea Iranului, deși această susținere ar fi trebuit să încrucișeze scopurile Qatarului. Hamas a fost răsfățat până la momentul depunerii lui Mohammed Morsi. 

În același timp, Hamasul a hrănit pretenția crizei umanitare din Gaza. S-a auzit un miorlăit jalnic a lor cu privire la lipsa de bani și chiar și a lipsei de ciment pentru consția locuințelor care au fost distruse în lupte trecute cu Israel. Presiunea făcută Israelului de a "sparge blocada" asupra Fâșiei Gaza a început să accelereze. Israelul a fost chiar forțat să ușureze interdicția pe ciment si materiale de construcții pentru Gaza. 

Acum vedem cu claritate pentru ce au fost folosite aceste materiale. De asemenea, știm unde s-au scufundat contribuțiile colosale solicitate pe plan internațional. Ajutoarele de milioane de dolari primite de Gaza au fost direcționate către construcția unei încurcături de tuneluri subterane destinate numai pentru crimă și răpire și pentru distrugerea statului Israel. 

A venit timpul ca donatorii străini și guvernele străine, ca organizațiile internaționale începând cu ONU și până la ONG-uri părtinitoare - pentru toți cei care au amplificat și au deplâns halul pretins de Gaza - să se bată cu căință în piept. La urma urmei, toti aceștia au contribuit la dezastru Gazei de astăzi. 

Acest dezastru din Gaza a fost "homemade", dar încurajat în același timp cu aviditate de către multe elemente internaționale. Netanyahu a moștenit acest fapt împlinit în 2009, timp în care nici o soluție facilă nu ar fi fost posibilă. El a trimis trupe în Gaza numai la momentul când nu mai exista altă alternativă. Oameni de stat internaționali trebuie să înțeleagă că acest lucru nu a fost o decizie luată cu ușurință de către un aventurier. 

Sarcina Israelului acum este de a expune și de a distruge fiecare tunel posibil, împreună cu clădirile care se află la vârful tuturor punctelor de origine ale labirintului de terorism subteran. Pe lângă toate acestea, indiferent de strigăturile ascuțite și antisemite ale protestelor mondiale, trebuie să reconsiderăm politica noastră cu privire la materialele care le-am permite să intre în Gaza și dacă într-adevăr ar trebui să continuăm furnizarea energiei electrice pentru excavatorii de tunel și producătorii de rachete. Sursa: http://www.jpost.com/Opinion/Editorials/Gazas-tunnels-368367
Fotografie: GAZA Harta Metroului Gazan - putin umor negru despre tunelurile terorii ale teroristilor palestinieni
NU-I DE RAS... SI TOTUSI MERITA SA FIE POSTATA 

- Harta Metroului Gazan - putin umor negru despre tunelurile terorii ale teroristilor palestinieni

Un soldat israelian a căzut noaptea trecută la granița cu Gaza 

Biroul de purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) a dezvăluit numele soldatului israelian care a murit în noaptea de sâmbătă la granița cu Fâșia Gaza.

Astfel, numărul de soldați și ofițeri uciși, se ridică la 43 de cand a început Operatiunea Marja Protectoare.


Sergentul rezervist (miluim), Barak Refael Degorker, 27, originar din Gan Yavne, a murit ca urmare a exploziei de la mortiere, trase de către teroriști palestinieni pe frontiera israeliana în Fâșia Gaza. Familia Degorker a fost informata. Shalom Israel !!!

Comentarii