Israel / Răpirea. Netanyahu: Astăzi știm mai multe despre băieți decât în ​​zilele precedente

Israel / Răpirea. Netanyahu: Astăzi știm mai multe despre băieți decât în ​​zilele precedente
Itongadol/AJN.-"Vom urmări pe vrăjmașii noștri și vom depune eforturi pentru a aduce copii acasă", a declarat joi, prim-ministrul Benjamin Netanyahu (foto), referindu-se la răpirea de săptămâna trecută a adolescenților Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer și Neftali Fraenkel de catre teroriști palestinieni.

Premierul a cerut răbdare, pentru ca serviciile de securitate militare și de operațiuni speciale au colectat mai multe informații pe tot parcursul zilei de ieri, și a spus că astăzi avem mai multe informații decat cu câteva zile în urmă, dar nu a oferit detalii.

Netanyahu a declarat că Israelul a luat măsuri împotriva Hamas și în ultimele două zile a arestat mai mult de 50 de palestinieni care au fost eliberați în schimbul prizonierului Gilad Shalit.

De asemenea, el a insistat, si a cerut, șefului Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, de a da afara din guvernul sau aceasta organizație terorista.

Între timp, ministrul Apărării, Moshe Yaalon, a confirmat că obiectivul final este ca cei trei tineri sa revina în rândul tinerilor si  a familiilor lor, a căror putere de asteptare a fost lăudata.

Teroriștii eliberați în schimbul lui Shalit, care au fost arestați în ultimele zile, vor trebui să-si ispasească restul pedepsei, cu închisoarea pe viață.

Israel / Răpirea. Amenintarea Hamas: "Suntem capabili de a dezlănțui a treia intifada"
"Suntem capabili de a declanșa a treia intifada, este dreptul nostru irevocabil atunci când o presiune suficientă asupra poporului palestinian este exercitata" a amenințat joi, Salah Bardawil, un lider important al Hamas, în timp ce Israel Defense Force continuă să rețină persoane suspectate de terorism în Cisiordania, ca parte a cercetării pentru cei trei adolescenti răpiti săptămâna trecută.

Șeful Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a condamnat anterior declarațiile similare facute de către Hamas, numindu-i "iresponsabili" și chiar "suspecti".

De la începutul operațiunilor militare pentru ai găsi pe Yifrach Eyal, Gil-Ad Shaer și Neftali Fraenkel, Israel a arestat 280 de palestinieni suspecți, dintre care 53 au fost eliberați în schimbul soldatului Gilad Shalit. Shalom Israel !!!

Comentarii