Belgia: Trei morti într- un atac împotriva unor persoane la Muzeul Evreiesc

Trei persoane au fost ucise și un al patrulea a fost grav rănit ca urmare a focurilor de armă trase de către un necunoscut  în apropiere de Muzeul Evreiesc din Bruxelles-Belgia, confirma surse din poliția capitalei Belgiene.

Potrivit raportului presei belgiene și Internelor, Joëlle Milquet, care a fost în zona faptelor din jurul popularei Sablon Square, a declarat că " totul indică un atac antisemit. "

Pentru moment nu se se cunosc  mai multe detalii ale evenimentului, care a fost condamnat de către prim-ministrul belgian Elio Di Rup, și de alti membri distinsi ai guvernului său.

" Foarte șocat de evenimentele organizate la Bruxelles … Condoleanțele mele sincere și sprijinul meu deplin pentru familiile victimelor și a rudelor acestora ", a declarat Di Rupo.

La rândul său, ministrul de externe Didier Reynders, care a fost aproape de scena evenimentului, atunci când au avut loc impuscaturile, a declarat că este " șocat " de decesele victimelor și că gândurile sale sunt cu victimele și familiile lor.

Presupusul Atacator este un individ care călătorea într-o mașină a marcii Audi, care a parcat vehiculul într-o linie de la intrarea în Muzeul Evreiesc, împreună cu un alt pasager.

După ce a tras in oamenii care au fost în locul acela, sa urcat în mașină și a fugit. Șeful poliției din Bruxelles, Guido Van Wymersch, a declarat ca morții erau două femei și un bărbat.

Primarul din Bruxelles, Yvan Mayeur, de asemenea, prezent la fața locului, a descris actul ca " extrem de grav ", și a spus ca poliția are deja " o pista serioasă . "

Serviciile de urgenta au acordat sprijin la aproximativ zece persoane care au fost în acel loc, atunci când evenimentele au avut loc.

Belgia desfasoara duminică dimineața alegerile legislative, regionale și europene.

Sursa EFE Shalom Israel !!!

Comentarii