Un nou lider pentru Uniunea Europeană

Majoritatea țărilor puternice din Europa cer un "lider pentru Uniunea Europeană"
Germania, Franța și alte nouă țări, cele mai puternice din Europa, apeleaza pentru un președinte ales al Uniunii Europene și un capăt de veto al Marii Britanii cu privire la politica de apărare într-un plan radical pentru cartografierea viitorulului continent.

Într-un document publicat marți, după o întâlnire între cei 11 miniștri de externe in Varșovia, ai blocului, care a inclus toate țările europene majore, in afara de Marea Britanie, a fost elaborata o viziune pentru " Viitorul Europei ".

În plus față de cererea pentru un șef de stat ales în Europa, blocul a cerut o nouă politică de apărare sub controlul unui nou minister de externe, condus de Catherine Ashton, care, ar putea avea ulterior “ o Armată Europeană ".

În scopul de a " preveni un stat membru de a fi în măsură să împiedice inițiativele ", o referire la opoziția britanica pentru o armată europeană, grupul condus de Germania, a cerut sa se puna capăt la dreptul de veto național existent în materie de politică externă și de apărare.

Acest lucru ar oferi EU, puterea de a impune o decizie cu privire la Marea Britanie, dacă este acceptat de majoritatea celorlalte țări.

Planul, care are sprijinul din Germania, Franța, Italia, Spania, Polonia, Olanda, Austria, Belgia, Danemarca, Luxemburg și Portugalia, probabil va da puterea, la a cere un referendum britanic asupra aderării la Uniunea Europeană.

Documentul propune, de asemenea, noi puteri pentru Parlamentul European și divizarea în continuare a EU, prin a crea o noua Sub-camera parlamentară, pentru celelalte 17 țări din zona euro.

Într-o declarație comună, Guido Westerwelle și Radek Sikorski, miniștrii de externe din Germania și Polonia, au apelat pentru un singur președinte al UE, care sa guverneze subcomisiile si sa supravegheze reuniunile periodice ale guvernatorilor, care sunt aleși în mod direct de către alegători, într-un vot pan-european ", în aceeași zi în toate statele membre. "

" Pentru ca Europa să fie un lider global cu adevărat puternic și activ, ea are nevoie de un cadru instituțional puternic, " a declarat domnul Westerwelle și Sikorski . " Europa are nevoie de un Presedinte ales în mod direct, care personal sa poata numi membrii al noului sau " Guvern European ".

Într-o altă schimbare majoră, 11 țări au cerut ca, modificarea Tratatelor Europene să fie adoptate și puse în aplicare ", cu o majoritate calificată a statelor membre ale UE " în loc de unanimitate, ceea ce înseamnă că tratatele nu mai pot fi împiedicate să intre în vigoare din cauza voturilor negative în referendumuri populare.

Documentul urmează o cerere facuta săptămâna trecută de către José Manuel Barroso, pentru ca UE să devină o " Federație " și apelurile în creștere în Marea Britanie pentru un referendum cu privire la orice nou tratat sau constituție a UE.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat : " Aceasta este doar o contribuție la o dezbatere, care doar începe. Marea Britanie, va juca un rol deplin și activ în această dezbatere .. "

Nigel Farage, liderul UKIP, a descris proiectul de constituție a UE, care a venit ca răspuns la criza din zona euro, ca un " Nou Acord European " .

" Se pare și este complet ostil față de speranțele și aspirațiile țării. Guvernul vrea să negocieze, precum și pe Continent, dar ei nu se înțeleg, pentru că au intenții diferite ", a spus el. " Acum știm ce vor ei, noi știm că nu vor obține ceea ce ne dorim, atunci acum este momentul pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a alege aderarea noastră la UE. "

Marea intervenție a cinci dintre cele șase țări cele mai mari din EU,va crește solicitările conservatorilor din Camera, pentru un referendum asupra Europei.

Steve Baker, un membru al parlamentului, a avertizat că propunerile de anula dreptul ca Marea Britanie să nu aiba drept de veto asupra apărării sale în politica externă ar fi " sfârșitul Mari Britanii ca o țară independentă. "

" Uniunea Europeană este în curs de dezvoltare ca un stat de sine stătător, care nu se află sub control democratic ", a spus el . " Orice idee de a face aceste modificări fără acordul poporului britanic ar fi criminal. "

Comentarii