Ecumenismul Bisericilor Creștine

Ecumenism : Papa Francisc spune că D-zeu va finaliza miracolul " de unificare a Bisericilor Creștine "
Într- un mesaj înregistrat pentru o comunitate penticostală din America de Nord, Papa Francisc a vorbit despre unitatea creștinilor, unde și-a afirmat dorința ca creștinii sa depășească diferențele intre ei, în scopul de a deveni o comunitate religioasă unica.

Videoclipul a fost înregistrat într-un mod amator, și a fost regizat la o întâlnire penticostala in Statele Unite, realizata de Biserica condusă de pastorul Kenneth Copeland. În timpul mesajului de aproape cinci minute, liderul catolic a vorbit despre credința sa că D-zeu va finaliza " procesul de unificare a Bisericilor Creștine. "

În conformitate cu Papa Francisc, diviziunile dintre creștini, sunt rezultatul de o moștenire  a păcatului, care este comun tuturor și folosește ca exemplu povestea lui Iosif, fiul lui Iacov, care a fost vândut de frații săi în robie și a ajuns să lucreze pentru Faraon în Egipt.

- Au avut bani, dar nu puteau mânca bani .... Au plecat in Egipt pentru a cumpara alimente, dar au găsit mai mult decat mâncare, au găsit pe fratele lor .... Noi, de asemenea avem bani, avem bani din cultura, banii din istoria noastră, de multe bogății culturale, bogății religioase, și la fel multe tradiții .... Dar trebuie să ne întâlnim ca frați .... trebuie sa plângem împreună, așa cum a făcut Iosif cu fratii lui .... Aceste lacrimi ne vor uni, lacrimi de iubire - a spus Papa.

Citându-l pe celebrul scriitor italian Manzoni, Papa a spus că activitatea de unitate a Bisericilor Creștine este în mâinile Domnului și rămâne încrederea de a colabora ca creștini.

- Niciodata D-zeu nu a început ceva sa nu încheie cu bine - a spus Papa.

aici puteti vedea video:

 http://www.youtube.com/watch?v=b5TwrG8B3ME

Comentarii

  1. Ma dezic categoric de acest ecumenism de catolicism si tot ce inseamna Papa si asta spun ca si evanghelic (nou protestant) daca omul tot a dat un nume. Eu vreau sa ma tem de YHHW SI sa L iubesc cu tiata fiinta indiferent cine ce zice impotriva mea

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)