Dezbaterile privind Muntele Templului încing spiritele

Muntele Templului, locul cel mai sfânt pentru evrei, si al treilea pentru musulmani, este fără îndoială, locul cel mai disputat de pe planeta Pământ, și cel mai probabil, are toate " ingredientele " pentru a declanșa un război mondial teribil.

Un grup de parlamentari din Iordania au cerut expulzarea ambasadorului Israelului din țară și anularea acordului de pace cu țara vecină, motivul declarat fiind, controlul israelian pe Muntele Templului.

Totul are de a face cu discuția în parlamentul israelian privind propunerea făcută de Moshe Feiglin, pentru a pune capăt interdicției privind evreii, de a se ruga pe Muntele Templului. Din aceasta cauză, 86 din 150 de parlamentari din Iordania au cerut expulzarea ambasadorului evreiesc, în semn de protest fata de discuția din Knesset(Parlament israelian), susținuta de deputați.

In timpul sesiunii, 47 de parlamentari Iordanieni, au votat în favoarea unei moțiuni, având ca obiect, anularea acordului de pace între Israel și Iordania, din 1994.

Knessetul Israelian, nu a votat încă propunerea deputatului israelian, și este puțin probabil ca să facă acest lucru, deoarece majoritatea membrilor nu vor să intre în conflict cu musulmanii.

In Tratatul de pace între cele două țări, sa acordat custodia Iordaniei, asupra Muntele Templului din Ierusalim.

Înainte de dezbaterea in parlamentul Israelian, poliția israeliana sa confruntat cu violențe din partea palestinienilor, care au aruncat cu pietre, si care au ranit mai multi soldati israelieni, astfel fiind reținuți trei protestatari dintre cei implicați.

În opinia lui Feiglin, Israelul, ar trebui să stabilească suveranitatea asupra Muntele Templului, susținând că transferul de terenuri în trecut, nu a crescut securitatea Israelului, iar în schimb au crescut atacurile cu rachete împotriva țării : " Ce s-ar întâmpla atunci când ne-am retrage cu totul, din locul cel mai fundamental, care justifică prezența noastră în această țară, în special Muntele Templului " ?

El a continuat : " Forțele de securitate, IDF și poliția israeliană, ei toți trebuie să înțeleagă că suntem in lupta pentru o cauza, si ca, Muntele Templului este al nostru ".

Dezbaterea din parlamentul israelian, a ridicat din nou aceasta problema veche, care va duce inevitabil spre un Israel mai mare, din nou, cu un templu în mijlocul sau. In timpul dezbaterilor, Feiglin a făcut aluzie la candelabrele(Menora) existente în Ierusalim, care sunt niste copii, care arata ca au existat în Templu, cu ideea de a vorbi si despre Arcul lui Titus din Roma. Deputatul a adăugat că în 1967, atunci când Israel a reușit să elibereze orașul vechi al Ierusalimului " prin minuni mari, " evreii " au  primit un cadou " de la Tatăl Ceresc, si anume Muntele Templului, care dupa acea, a fost cedat musulmanilor, preferând să ramana doar cu zidul plangeri.

Nu există nici o îndoială că prin aceste discuții, în jurul valorii spațiului, în care au fost ridicate doua temple mari, nu se vor opri, și este cea ce poate declanșa acțiuni, care vor duce la implinirea profetiilor, si care, cu siguranță vor provoca cea ce este scris in profetii, si anume in Ezechiel 38-39 ... Shalom Israel !!!

Comentarii

  1. Cel ce adevereste aceste lucruri zice : Da , Eu vin curand . " HalleluYa : ! Vino Yahsuah Mantuitorule ! Apoc.22:20 .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)