Simionismul - Doctrina lui Simon magul

Doctrina lui Simon magul - Simionismul 
In cetatea Samaria era un om numit SIMON; care zicea că este un Om INSEMNAT. El vrăjea (era vrăjitor) și punea in uimire pe poporul Samariei.

 În cetate era un om, numit Simon, care zicea că este un om însemnat; el vrăjea şi punea în uimire pe poporul Samariei. (Fapte 8:9)

Acest om (vrăjitor) a devenit ucenic, a fost botezat și inițiat in credința adevărată. Cunoștea adevărul despre haMashiyah și despre lucrarea de mantuire.

Simon magul a dorit să performeze minuni prin Duhul Sfint: cum dealtfel Filip apostolul l-e făcea prin Duhul Sfint, această dorință a avut-o, și prilejul sa ivit cind un alt Simon a venit in Samaria: acesta fiind Simon Petru (Kifas).

Simon Magu a văzut ca darul Duhului Sfint se pogora prin punerea mainilor lui Petru.

 Cînd a văzut Simon că Duhul Sfînt era dat prin punerea mînilor apostolilor, le -a dat bani, (Fapte 8:18)

A oferit apostolilor bani pentru a obține această capabilitate de a pune mînile peste cei dornici să primească Duhul Sfint.

 şi a zis: ,,Daţi-mi şi mie puterea aceasta, pentruca peste oricine-mi voi pune mînile, să primească Duhul Sfînt.`` (Fapte 8:19)

EL a fost rejectat (respins) de apostoli și indemnat la pocaința. Dar Simon nu sa pocăit. Simon magul intre samariteni era cunoscut ca ucenic (credincios)...El n-a primit Duhul Sfint; dar a lucrat cu vechile vrajitori și semnele mincinoase le atribuia Duhului Sfint !!. 

El a fost unul care a pus in uimire poporul samariei. Prin ce ? prin vrajitorie performată acum la o altă dimensiunie; cea (creștină) . Deci vrăjitor, care lucra cu Satan și atribuea vrăjitoria Duhului Sfant. Acesta este Simionismul lucrarea lui Satan sub acoperirea așa zisei lucrări a Duhului Sfînt.

Lucrarea carismatică este foarte similară cu aceste vrajitorii simioniste cu esență demonică. Obarșia primei congregrați (biserici) bazată pe simionism este biserica Romei care a intronat acest impostor numit Simon (coencidență de nume cu apostolul) cu adevăratul Simon Kifa, care niciodată na fost în Roma. El fiind un apostol a celor tăiați imprejur.

 căci Cel ce făcuse din Petru apostolul celor tăiaţi împrejur, făcuse şi din mine apostolul Neamurilor- (Gal. 2:8)

Falsul Simon odata ajuns în Roma a pus bazele a ceia ce astăzi este Biserica Romană; Organizație Religioasă Mondială bazată pe minciună și idolatrie, după sistemul samaritean.

 Astfel se închinau lui Yahveh, dar slujeau în acelaş timp şi dumnezeilor lor, după obiceiul neamurilor de unde fuseseră mutaţi. (2 Imparați 17:33)

Originea păgînă a creștinismului are ca promotor acest Simon care e numit si primul Papă. EL a introdus în Biserica Romană inchinarea păgîna în ziua soarelui; trinitatea păgînă sub acoperire creștină.

Pe Mithra-baal l-a numit Dios; pe Tammuz la numit Iisus; pe Ashtarteia a numit-o duhul; și uite că ne- am procopsit cu trinitatea, ca fiind originală . Mulți chiar și-au dat viața pentru această înșelătorie ca Justin martirul care a crezut minciuna lui Simon Magul, devenit intre timp apostolul Simon..și lucrarea de inșelăciune este frecventă și puternică astăzi în urmași acestei Biserici Romane și ficele ei(Bisericile) Protestante și Evanghelice.

Tot sistemul Ecumenic și papal este bazat pe simionism..rătăciți din start; astfel tot păgînismul răsăritean e înglobat în această mare Religie de închinători la icoane și chipuri cioplite; închinători la morti (moaște) și pupători de icoane, care se pretind urmașii Apostolilor. Shalom !!!

Comentarii

  1. WOW! ce vor zice cei ce adoră lucrările? Acum raportat la ce spun sfintele Scripturi în 2 cor 11 v 13-15 și efes 2 v 2.Este clar că lucrarea înșelăciuni este la lucru și cei ne știutori de Torah vor fi o pradă ușoară acestor duhuri înșelătoare care imită pe Ruah haKodesh. Și chiar și cunoscători de Torah care nu o aplică corect în viața lor pot foarte ușor cădea pradă acestor duhuri care sînt atît de dibace în a înșela. În adevăr Simionismul este rampant în societatea Evanghelică ...dar nici surorile lor mai mari ortodocși și catolici nu se dau în lături.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant!
    Buna explicatia cu privire la acest Simionism,foarte bine scos in evidenta,multumesc mult pentru acest raport,promt ,rational si sigur.
    Ferice de cei ce citesc aceasta invatatura.

    RăspundețiȘtergere
  3. SIMON MAGUL
    - PRIMA PARTE -

    Cine este acel Petru care a aşezat scaunul apostolic pe colinele Vaticanului?
    Care sunt originile creştinismului catolico-babilonian? Care era religia lui Simon înainte de a-l întâlni pe Petru? Unde a apărut această religie? Citiţi în această serie de articole raportul detaliat şi documentat despre Simon Magul şi creştinismul lui contrafăcut!

    Ernest L. Martin
    Simon Magul
    Sistemul religios FALS a început foarte devreme – aproape la Cincizecime în anul 31 d.Hr. Chiar în primele epistole ale lui Pavel, el ne informează că „taina fărădelegii A ŞI ÎNCEPUT SĂ LUCREZE” (2 Tes. 2:7). Pavel a scris aceasta în anul 50 sau 51 d.Hr. Complotul de a înlocui Adevărul începuse deja. În ultimele epistole ale lui Pavel şi în cele ale celorlalţi apostoli, descoperim că acest complot câştiga teren considerabil. Totuşi, deşi apostolii se referă la sistemul diabolic care se ridica, EI NU MENŢIONEAZĂ NICĂIERI CUM A APĂRUT. Ei nu aveau nevoie să menţioneze începutul lui – acest lucru se întâmplase deja!
    Cartea Faptelor este CHEIA înţelegerii începuturilor creştine. Nu doar că arată cum a apărut ADEVĂRATA Biserică, ci dezvăluie şi originile falsei biserici mascată în creştinism. Într-adevăr, ar fi fost ciudat dacă Faptele Apostolilor nu s-ar fi referit la acest subiect vital.
    Cartea Faptelor – cheia
    Mai întâi să ne amintim două puncte care este necesar a fi înţelese.
    1. Cartea Faptelor a fost scrisă de Luca doctorul cam în anul 62 d.Hr. – la aproximativ 31 de ani după apariţia adevăratei Biserici. Trece în revistă TOATE evenimentele care au afectat, într-o mare măsură, adevărata Biserică. Ne vorbeşte în special despre începutul zbuciumat al Bisericii.
    2. Faptele NU raportează fiecare eveniment legat de Biserică, oricât de important ar părea acel eveniment.
    De exemplu, Luca nu aminteşte nimic despre activităţile frecvente ale primilor doisprezce apostoli ai lui Hristos. Totuşi, ar trebui să tragem concluzia de aici că ei nu au realizat nimic important în istoria Bisericii? Cu siguranţă, NU! Ei trebuie să fi făcut multe lucruri măreţe. Dar putem vedea din această omisiune că Luca a raportat DOAR ACELE EVENIMENTE CARE ERAU ABSOLUT NECESAR de ştiut de viitoarea Biserică a lui Dumnezeu din viitor.
    Observaţi că atenţia lui Luca este îndreptată către nord-vestul şi vestul Palestinei. El tratează istoria Bisericii din Asia Mică, Grecia şi ROMA. El dorea să ne lase adevărul despre ce se întâmpla în vest şi nord deoarece profeţiile arătau că sistemul contrafăcut urma să apară în acele localităţi.

    (Cum as putea sa postez tot materialul?)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pace Anonim ! poti posta una dupa alta, avind in vedere ca nu exista posibilitatea de a posta fisiere .

    RăspundețiȘtergere
  5. Astept si eu cu mare nerabdare urmatorul material.

    RăspundețiȘtergere
  6. Continuarea o puteti gasii pe aceste linkuri :

    http://www.gsm1888.ro/Articole/autori/simon.html

    http://asociatiapreotilorconvertitisauldintars.wordpress.com/page/2/?blogsub=confirmi

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca, gazda noastra este atit de amabila si a dat liber sa fie postat materialul cu pricina, ii multumesc personal pe aceasta cale, dar......, tot la fel ii multumesc si "tizului" meu pentru link-uri, intrucit eu aveam salvate cele doua articole intr-un fisier personal ce i-mi fusesera trimise de cineva, dar fara link.
    Asa ca am fost scutit de confratele nostru.
    Salom.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)