Assad promite să atace Israelul

Assad promite să atace Israelul
Asediatul Președinte Sirian Bashar al-Assad a criticat Marea Britanie pentru "agresiunea" fata de țara sa și a spus ca regimul din Damasc ar putea comite un atac secret asupra Israelului, ca răzbunare pentru atacul aviatiei Israeliene asupra presupusului convoi cu rachete sau sau a unei instalații militare Siriene, într-un interviu acordat ziarului Sunday Times din Londra .

Asad considera guvernul de la Londra ca "nevinovat, confuz și nerealist", pentru încercarea de a  ridica embargoul asupra armelor din Uniunea Europeneana,si de a furniza echipament militar rebelilor Sirieni. "Problema acestui guvern este retorica superficială și imatură care sporește tradiția  de agresiune și hegemonie", a spus el. "

 Cum putem sa ne așteptam ca să se reducă violența, în timp ce se trimit provizii militare la teroriști ", a spus Asad ziarului.Războiul civil din țara se apropie de al doilea an, si aproximativ 70.000 de oameni au murit, și mai mult de un milion de oameni au parasit Siria.

În ceea ce privește atacul aerian Israelian în ianuarie, pe teritoriul Sirian, împotriva unei presupuse instalatii cu arme chimice,Assad a promis răzbunare, și a declarat că țara sa a contraatacat întotdeauna în trecut,si anunta ca ar putea sa faca un atac mascat.

"Ne luptăm in felul nostru, și numai Israelienii știu la ce ne referim,contraatac nu înseamnă sa trimitem rachetă pentru racheta sau glont pentru glont ... Acțiunea noastră nu are nevoie să fie anunțata", a amenințat Asad, a cărui clan controleaza cu un pumn de fier această țară arabă de peste patruzeci de ani.

Comentarii