Al treilea Templu din Ierusalim

Partidul lui Benjamin Netanyahu, este în spatele inițiativei
Dacă Partidul Likud, condus de prim-ministrul Benjamin Netanyahu, câștigă alegerile la începutul anului viitor, lumea poate sa vada un "al treilea Templu" al lui Solomon.

Funcționarii fundației Al Aqsa au avertizat de posibilitatea ca moschea actuală sa fie demolată și terenul invadat de guvernul Israelian.  Plângerea" vine in urma favoritismului ortodox Evreiesc pentru alegeri,aripa condusă de Moshe Feiglin in Knesset (Parlamentul Israelian).

Cei mai mulți candidați conservatoari, în special cei legati de lobby-ul din colonii, spun ca cred în alegeri fără dificultate.Liderul de lobby al coloniștilor ", Moshe Feiglin, apare în poziția a 14a pe lista de candidaților Likud la alegerile parlamentare din ianuarie, înainte de ministrul Culturii Limor Livnat, 17.

Cei mai mulți candidați moderati, ca vice premierul Dan Meridor și miniștrii Michael Eitan si Benny Begin, dovediti a fi slăbit în partid.Un motiv pentru aceasta, este si poziția candidaților Likud fata de crearea unui stat palestinian. Armistițiul încheiat de Netanyahu, după opt zile de bombardamente în Fâșia Gaza, a influențat cu siguranță decizia alegătorilor de dreapta.
Moschea Al Aqsa
În prezent, lumea si mass-media arabă continuă să denunțe ceea ce ei numesc "Invazia Evreiască", a Muntelui Templului. Chiar și astăzi, Musulmani interzic Evreilor ferește să intre in locul muntelui, pentru a face rugăciuni sau alte lucruri sacre. 

Autoritatea Palestiniană și ramura Islamică a "Mișcării din Galileea", susțin că Israelul in secret a săpat în Muntele Templului pentru a provoca prăbușirea sa.

 Fundația Al Aqsa, numele moschei care se afla in locul în care Biblia arată că a fost initial Templul lui Solomon, se teme că un nou guvern de dreapta va mânji Muntele Templului. Potrivit ziarului on-line Israel National News, membrii fundației spun că în ajunul alegerilor prim-ministrului Netanyahu va anunta planurile de a construi al Treilea Templu, pe care ei al numesc "fals". Pentru majoritatea musulmanilor, nu a existat niciodată in acel loc primul și al doilea Templu sacru al Evreilor.

Perspectiva Templului al Treilea al lui Solomon
Ei fac acum un apel la lumea Musulmană, susținând că "moschea Al-Aqsa este în pericol și ca credincioși Musulmani trebuie să-și asume responsabilitatea de a o salva," invocând tradiția care consideră că locasul este sacru pentru Islam.

Feiglin este cunoscut pentru dorința sa de a revenii pe Muntele Templului, și după Operatiunea Pilonul de ceata, pentru combaterea terorismului, a scris: "Noi trebuie să expulzam Musulmani din Muntele Templului și sa restabilim suveranitatea exclusiv Israeliana. Muntele este cel mai sfant loc în Iudaism. Noi avem nevoie sa încurajăm Evrei să urce pe Muntele Templului, după purificarea adecvată și sa reluam Suveranitatea asupra inimii Națiunii Evreiești. "

În luna august a acestui an, deputatul naționalist Zevulun Orlev a susținut adoptarea unei noi "Legi fundamentale", care ar asigura finanțarea și forța de muncă necesară pentru construcția celui de al Treilea Templu. El a publicat un articol în săptămânalul ebraic Olam Katan, intitulat "Reforma internă și legislativa", argumentând că trebuie să fi reconstruit Templul din Ierusalim și ca sunt necesare schimbări fundamentale în societate și guvernul Israelian pentru ca proiectul sa se faca .
Israeli Defence Force 
 Congresmanul a recunoscut că, pentru a elimina "obstacolul politic și religios" la planul său, și anume, prezența Moschei Al-Aqsa și Domul Stâncii pe vârful numit Muntele Templului, ar duce la confruntarea cu aproape un miliard de Musulmani din toata lumea,si cu siguranță un posibil război mondial.

Faptul că Israelul a fost restabilit ca o națiune în 1948, Ierusalimul a fost recucerit în 1967 și Evreii fac eforturi semnificative pentru a construi din ce în ce mai mult templul al treilea, Scenariul divin pentru sfârșitul lumii este centrul de atenție pentru Reconstruirea Templului din Ierusalim.
În 1989, revista Time a publicat un articol intitulat "E timpul pentru un nou templu ?" A raportat dorința tot mai mare a Evreilor de a vedea un nou templu construit pe Muntele Templului din Ierusalim.

În anii care au urmat acest articol, nimic nu a diminuat dorința de a Reconstrui Templul. De fapt, așteptările și pregătirile continuă să crească. Sprijinul poporului Israelian pentru Reconstruirea Templului,este treptat în creștere. Tensiunea rămâne ridicata în Orientul Mijlociu la fel problemele religioase și politice din regiune rămân în prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Dar chiar și în aceste vremuri tulburi, activiștii din Mișcarea Templului continua să-și intensifice eforturile.
Venirea lui Mahdi al 12lea Imam Musulman
Eforturile de politica, diplomatie, religie și cultură converg toate spre Muntele Templului - probabil cel mai discputat teren în litigiu. Una dintre cele mai importante tensiuni între Evrei și Musulmani este faptul că o Moschee Musulmană, Domul Stâncii a fost construit pe locul  Templului din Ierusalim. Activismul în jurul Templului a provocat îngrijorare și conflicte Internaționale și cu siguranță pe termen scurt poate detona un război mondial .

Liderul credincioșilor de pe Muntele Templului, dr. Gershon Salomon, care este unul dintre cei mai buni avocați cunoscuți a declarat :Cred că aceasta este voia lui YHVH. El [Domul Stâncii] ar trebui să fie eliminat. Noi trebuie să știm cum să-l eliminam. Și astăzi avem tot echipamentul pentru a face acest lucru, piatră cu piatră, cu grijă inpachetat și trimis înapoi la Mecca, locul de unde a venit.

Declaratii, cum ar fi acest lucru sunt încărcate emoțional și sunt apărate cu convingere. Orice activitate pe Muntele Templului va crea cu siguranță haos și o să aducă ocară la mai multe entități religioase sau politice implicate.

Cu toate acestea, visul de a reconstrui templul este realist și într-o zi va deveni realitate. Biblia învață în mod explicit faptul că reconstrucția va deveni realitate. Dar bucuria va fi trecătoare și scurta deorece va declansa Conflictul Final. După cum vom vedea prin intermediul Istoriei și Biblie, noul templu nu va fi nici primul, nici ultimul care urmează să fie ridicat. Construcția sa in zilele care urmează, de asemenea va produce multe turbulente.
21-12-2012 Profetia Maia
 În timp ce mulți sunt preocupați de sfârșitul calendarului Maya pe 21 decembrie 2012, pregătirea reală pentru sfârșitul lumii va avea loc în Orientul Mijlociu, cu miscari majore de forțe militare între Evrei și Musulmani, unul dintre pilonii principali pentru acest Eveniment va fi Daramarea a Domului Stâncii si Reconstructia Templului al treilea,atat de așteptat de Evrei care astfel vor putea reveni pentru asi sărbătorii ritualurile lor, care sunt întrerupte mai mult de 2.000 de ani, de la invazia Romană.

În mijlocul acestui conflict se va implica lumea prin politica, economie și religie, un lider va apărea reprezentând un grup de națiuni care va conduce ambele părți la un acord de pace, acesta va fi începutul sfârșitului. Shalom !!!

Ultimele stiri referitoare la alegerile din Israel
sursa AGERPRES
Blocul partidelor de dreapta din Israel condus de premierul Benjamin Netanyahu continuă să se afle în fruntea preferinţelor electoratului, înaintea alegerilor legislative prevăzute să se desfăşoare la 22 ianuarie, în Israel, indică un sondaj de opinie dat luni publicităţii.
Lista comună Likud-Israel Beiteinu /partid ultranaţionalist/ este creditată cu 39 dintr-un total de 120 de mandate ale Knessetului /parlamentul israelian unicameral/, potrivit unei anchete sociologice publicate de Haaretz. 

Într-un sondaj apărut vineri în cotidianul Maariv, coaliţia Likud-Israel Beiteinu era creditată cu 38 de mandate de parlamentar, preia AFP. 

Partidul aliat Shass /ultrareligios sefard/ ar obţine 12 locuri, Căminul evreiesc /naţionalist religios/ 11 şi Iudaismul unificat Tora /ultrareligios aşkenaz/ 6. Această situaţie îi garantează o amplă majoritate actualei coaliţii de guvernământ, care în prezent dispune de 68 de fotolii de deputat. 

De partea cealaltă a eşichierului politic, opoziţia de centru şi de stânga este în pierdere de popularitate. 

Principalul partid de centru-stânga, Partidul Muncii, ar obţine 17 mandate de parlamentar, faţă de 19 în actuala legislatură. HaTnua, o formaţiune politică nouă condusă de fosta şefă a diplomaţiei israeliene Tzipi Livni, este creditată cu 7 locuri, Yesh Atid, un partit creat de fostul ziarist Yair Lapid cu 6, iar Kadima cu 2. Partidul Meretz /stânga/ ar urma să obţină 3 mandate de deputat, potrivit aceluiaşi sondaj de opine. 

Este demn de menţionat că în actualul parlament Kadima deţine 28 de mandate iar Likud 28. 

Formarea noului partid HaTnua a diminuat forţa blocului de centru-stânga, a estimat un reputat politolog, citat de Haaretz. 

În acest context, 81% din persoanele intervievate sunt de părere că Benjamin Netanyahu va forma şi viitorul guvern. 

Comentarii

  1. Aceste articole sunt de o deosebita importanta pentru noi, caci ne ajuta sa intelegem intr-o lumina mai clara si mai profunda semnele vremurilor in comformitate cu cartile eshatologice ale Bibliei. Dumnezeu sa iti binecuvinteze munca, traducatorule!

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti binevenit pe Blog,si astept comentarii de completare ,si astfel cu toti impreuna putem vedea si intelege mai bine Scriptura .Fi Binecuvantat !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe internet a fost postat un video în care se anunţă despre crearea „Batalioanelor Uniunii naţionale” pentru lupta armată împotriva Israelului, pentru restaurarea Palestinei „de la mare la râu”. În mesajul, care potrivit afirmaţiilor palestinienilor, a fost înregistrat vineri, membrii grupării declară: „Acesta este începutul celei de a treia intifada, care se naşte în Hebron şi se răspândeşte în toată Palestina”.sursa Vocea Rusiei

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)