Reacția Eternului față de Ilie

Reacția Eternului față de Ilie
Profetul Ilie intr-un timp a ajuns trist, totul în jurul lui sa rupt, poporul său și familia sa au abandonat calea Creatorului, si cel mai mare rău a fost persecutaţia de moarte din partea celor care încă se pretindeau ca urmaşi ai Scripturilor.

Pământul unde a sa născut şi a crescut nu mai era acelaşi, el aproape că nu a putut recunoaşte nimic, poate chiar si pe cei pe care ia iubit,  care îi răspundeau cu mânie, şi care căutau să profite de viaţa lui.

Ai putea spune că lumea din jurul lui Ilie sa prăbuşit. El sa simţit total dezorientat, deprimat şi fără speranţă si atunci el ajunge la punctul de a spune Creatorului său
El s'a dus în pustie unde, după un drum de o zi, a şezut subt un ienuper, şi dorea să moară, zicînd: ,,Destul! Acum, YaHWeH, ia-mi sufletul, căci nu sunt mai bun decît părinţii mei.`` (1 Regi 19:4).

Imaginati-va frustrarea pe care Ilie a trăit-o, durerea, dezamăgirea, şi dorinţa lui de a nu face nimic, ci să aştepte sa-i vina moartea, acesta a fost scenariul în care Ilie a fost in adâncurile cele mai profunde.


In acest caz, era de aşteptat că YaHWeH va trimite oștile cereşti, pentru a salva robul său iubit, şi să faca judecata pentru vrăjmaşii lui cu foc din cer., Dar nu. În primul rând, El spune: Îngerul lui YaHWeH a venit a doua oară, l -a atins, şi a zis: ,,Scoală-te şi mănîncă, fiindcă drumul pe care -l ai de făcut este prea lung pentru tine.`` ( 1 Regi 19:7)Ilie este trimis la un drum lung de 40 de zile şi 40 nopţi.

Iar atunci când se consideră că YaHWeH va recompensa efortul lui Ilie, în cele din urmă, cu manifestări puternice supranaturale, Scripturile ne spun:


YaHWeH i -a zis: ,,Ieşi, şi stai pe munte înaintea lui YaHWeH !`` Şi iată că YaHWeH a trecut pe lîngă peşteră. Şi înaintea lui YaHWeH a trecut un vînt tare şi puternic, care despica munţii şi sfărîma stîncile. YaHWeH nu era în vîntul acela. Şi după vînt, a venit un cutremur de pămînt. YaHWeH nu era în cutremurul de pămînt. Şi după cutremurul de pămînt, a venit un foc: YaHWeH nu era în focul acela. Şi după foc, a venit un susur blînd şi supţire. Cînd l -a auzit Ilie, şi -a acoperit faţa cu mantaua, a ieşit şi a stătut la gura peşterii. ( 1 Regi 19:11-13)

Este o lecţie mare despre Reactia Eternului, care poate fi împărţită în două părţi.

  Prima lectie ne învaţă că YaHWeH trimite un ajutor, dar chiar şi aşa, trebuie să ne străduim în umblarea noastră, Ilie a fost ajutat de către Eternul Creator, dar a trebuit să meargă 40 de zile şi 40 nopţi, şi foarte sigur ca nu a fost uşor.

A doua lectie este că, credem ca YHWHl va face semne şi minuni, ca să demonstreze că este de partea noastră prin asteptare de a face minuni mari şi copleşitoare, dar el face minuni prin lucrari mici cum ar fi briza ușoaraă, care arată că el este de partea noastră.      Shalom Israel !!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)