Pocainta şi iertarea păcatelor

 Pocainta şi iertarea păcatelor         
              Pocainta şi iertarea păcatelor: este forma care ne împaca cu YHWH şi ne scapa complet de pedeapsa cu moartea castigata prin păcat. Acest lucru poate fi realizat doar numai prin acceptarea lui Yashua ca Mântuitor.
              Pocainta, duce inevitabil la o cale de sfinţire.
              Pocainta este o adanca parere de rau pentru pacatele savarsite si o continua ferire de a le mai face. Este o schimbare radicala de atitudine fata de pacat si fata de YHWH.Regretul este sincer si nu este cauzat de frica pedepsei.     Pocainta se bazează pe recunoaşterea faptului că esti păcătos , şi care implică o schimbare a minţii şi a caracterului.

El zicea: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." 
Faceţi dar roade vrednice de pocăinţa voastră.
Şi să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: ,Avem ca tată pe Avraam!` Căci vă spun că YHWH din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam.
Iată că securea a şi fost înfiptă la rădăcina pomilor: deci, orice pom, care nu face roadă bună, va fi tăiat şi aruncat în foc. (Matei 3:2,8-10)
De atunci incolo, Yashua a inceput sa propovaduiasca si sa zica: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Mat.4:17)

Glasul celui ce strigă în pustie: ,,Pregătiţi calea lui Yashua, neteziţi -I cărările,``a venit Ioan care boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinţei spre iertarea păcatelor. El zicea: "S-a implinit vremea, si Imparatia lui YHWH este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie."(Marc.1:3,4,15)
Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel
Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel." (Luc.13:3,5)

"Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Yashua, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Fapt.2:38)
Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la YHWH, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la YHWH vremurile de inviorare (Fapt.3:19)
Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui YHWH te îndeamnă la pocăinţă? (Romani 2:4)

 Etapele Pocaintei

             Cu Mintea prin recunoasterea  pacatului 
 Cînd a văzut Simon Petru lucrul acesta, s'a aruncat la genunchii lui Yashua, şi I -a zis: ,,Yashua, pleacă dela mine, căci sînt un om păcătos.`` (Luca 5,8)
            Cu Inima prin a regreta pacatul
După ce m'am întors, m'am căit; şi după ce mi-am recunoscut greşelele, mă bat pe pulpă; sînt ruşinat şi roş de ruşine, căci port ocara tinereţei mele.` - (Ieremia 31, 19)
            Cu Gura prin Marturisirea pacatului 
Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1,9)              
           Cu fiinta Intreaga( trup, minte, inima )prin a parasi pacatul 
 ,,Nimeni, Yashua``, I -a răspuns ea. Şi Yashua i -a zis: ,,Nici Eu nu te osîndesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.`` (Ioan 8, 11)            
           Cu Fiinta Intreaga prin Consacrare
Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui YHWH, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfîntă, plăcută lui YHWH: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. (Romani 12,1)

Concluzie:Zideste in mine o inima curata, YHWH Elohim, si pune in mine un duh nou si statornic!(Psalmul 51, 10)   Shalom !!!

Comentarii

  1. Schimbarea felului de gîndire : constă in înoirea duhului minți...Mintea pocăitului are : Legile lui YAUE în Minte ...și în inimă.
    10. Dar iată* Legămîntul pe care-l voi întări cu casa lui Israel, după acele zile, zice יהוה (YAUE): voi pune Legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor; Eu** voi fi יהוה (YAUE) Atotputernicul lor şi ei vor fi poporul Meu.evr 8:10.
    Cînd omul se pocăiește trebue să-și vină în fire (conștiință) și să zică : Mă voi întoarce la Tatăl Meu! Pocăitul a pus mîinile pe coarnele plugului și trage btrzdă nu se uită înapoi la ce a fost.
    Nu există pocăință adevărată dacă nu există lepădare adevărată (Trecutul mai ales cel religios)...Nu poate fi vorba de pocăință cînd religiosul încă practică religia draconică creștină sau de alt rit ..și cei numiți creștini țin încă de trinitatea Păgînă (zis Creștină)..creștinismul este păgînism pot dovedi oricui asta. Cînd uni au pretenția de închinători în duh și-n adevăr și habar n-au ce este Duhul sau Adevărul doar se măgulesc cu așa zise LUCRĂRI care nu-s decît o formă de amăgire draconică.
    Este important ca cel ce se pocăește să se lepede și de aceste false manifestări demonice ce ei le atribue Dudului Sfînt!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)